En online faktura, e faktura eller elektronisk faktura – Hvad er hvad?

Der kan være en del forvirring om hvad der er en online faktura hvad der er en elektronisk faktura og hvad der er en e faktura, og faktisk er det ikke helt let at komme med klare svar fordi der er mange der bruger ordene om den samme ting.

Men  en Online faktura er simpelthen en faktura der sendes online, altså via mail eller på anden måde via nettet. En online faktura er typisk sendt som Pdf fil.

En elektronisk faktura kan også blive kaldt en e-faktura eller bare e faktura hvilket jo gør det lidt svært, her kan det ikke bare være en Pdf fil du sender, det skal være en faktura, der sendes som elektronisk fil, fx i OIOUBL-format.

Der er dog ingen tvivl om at der er mange der tror at en online faktura er en elektronisk faktura, og der er da også god grund til at være forviret når nu selve ordlyden er så misvisene, i de fleste tilfælde er en pdf fil (altså en online faktura) det eneste man skal bruge, og her er de fleste online regnskabsprogrammer med, husk at det er bedre at sende en Pdf frem for et word.doc eller en Excel fil for de sidste 2 kan kunden let rette i, også ved et uheld, og det er jo ikke særligt hensigtsmæssigt.

Læs mere om Online accounting in UK hvis du har brug for at lave invoices med engelsk vat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation